Krämig kycklingwok

2013-06-15
eec60b86d5b311e29caa22000a1f96f6_7IMG_5694
  • Yield : 1
  • Servings : 1
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

En enkel och snabb rätt som kan göras av en “spik”. Dvs, byt ut grönsakerna mot det du har hemma och det blir en fest iallafall! Med ägg i blir den extra krämig och proteinrik.

Ingredienser

  • 150g kycklingfilé 
  • 100g kokt råris i hönsbuljong
  • 1 ägg
  • champinjoner
  • zucchini
  • gröna ärtor
  • sparris
  • röd paprika
  • 1/2 msk soja
  • ingefära, ca 2cm
  • 1/4 chili/1/2tsk sambal oelek

Gör så här:

Koka riset och ställ åt sidan.

Strimla kycklingfilén i  småbitar och stek i en teflonpanna.
Krydda med salt och peppar.

Hacka valfria grönsaker. Jag använde mig av färska som ni kan läsa i ingrediensförteckningen, men det går lika bra med frusna wokgrönsaker t.ex.
Släng ner grönsakerna och det kokta riset i pannan med kycklingen som börjar bli färdig.

Riv ner ingefära, chilin och sojan, rör om och kläck i ett ägg. Viktigt att du rör hela tiden nu!

Servera!

Medlemsbetyg

(5 / 5)

5 5 4
Betygsätt recept

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Nutellapannkakor

    Nutellapannkakor

  • Vitchoklad & hallonpudding

    Vitchoklad & hallonpudding

  • image

    Fisksoppa med smak av tomat och vitlök

  • image

    Hamburgare med äggbröd

  • Hummus

    Proteinrik hummus

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • Kalorier

    387
  • Protein

    48g
  • Kolhydrater

    24g
  • Fett

    10g

Recipe Comments

Post A Comment

Current ye@r *