Äpple och vanilj varvning med rostade fiberhavregryn

2013-07-04
IMG_3627IMG_3626
  • Servings : 1
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 15m

Fräscht och nyttigt, innehåller bra fibrer och c-vitamin

Ingredienser

  • 2 msk fiberhavregryn
  • 4 hackade hasselnötter
  • 1 äpple
  • 2 tsk smör
  • 2 tsk tsk stevia
  • 1/2 vaniljstång
  • 2-3 tsk citron eller lime
  • 1 nypa kardemumma och kanel
  • kesella lätt

      Gör så här:

      Skala äpplet och dela i bitar. Koka upp äpplena i en kastrull tills äpplena blivit mjuka. Häll av vattnet och strö en nypa kardemumma, lite kanel och en nypa stevia över äpplena och mosa sedan med en stavmixer eller med en gaffel. Låt svalna.

      Dela vaniljstången och skrapa ut fröna och för ner dem i kesellan. Pressa ner ca 2-3 tsk citron eller lime och 1 tsk stevia, smaka av. Ta fram en stekpanna och klicka i ca 2 tsk smör och rosta grynblandningen i pannan tillsätt några droppar vatten innan och strö över lite stevia och rosta i ca 4.5 min på hög värme. Håll ett extra öga på stekpannan så du inte bränner grynen. När du är klar så låt grynen svalna.

      Varva nu äppelmosen, vaniljkesellan och grynen i ett glas och toppa med lite kanel eller honung. Om du tycker om citrus så kan du alltid pressa i lite extra lime i äppelmosen och smaka av.

      Recipe Type: , Ingredienser: ,
Medlemsbetyg

(3 / 5)

3 5 3
Betygsätt recept

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • _SAM0905

    Sallad på svartvitlöks rostad pumpa, lök, paprika, tomat med chevreost, spenat och svartkålschips.

  • _SAM0920

    Svartvitlöks rostad kyckling

  • _SAM0671

    Sremska korv med rostad gulbeta, potatis, sparris, spenat, svartvitlök med fetaostkräm

  • Vitchoklad & hallonpudding

    Vitchoklad & hallonpudding

  • SAM_0426

    Lax stekt i svartvitlök, rotfrukts, spenatsallad med kapris och persiljekräm.

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • kcal

    250
  • kolhydrater

    38 g
  • protein

    18 g
  • fett

    4 g

Recipe Comments

Post A Comment

Current ye@r *