Grekiska biffar med stekta grönsaker

2013-05-22
imageimage
  • Yield : 4
  • Servings : 2
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 35m

Ingredienser

• 400 g Nötfärs
• 1 Gul lök
• 4 Klyftor Vitlök
• 250 g Naturell Kvarg
• 1 Gurka
• 1 Orange Paprika
• 1 Zucchini
• 6 st Champinjoner
• 1/2 tsk Salt, Peppar & Chilipeppar
• Salladsmix (alt. Ruccolla & Spenat)

Genomförande

Steg 1

Lägg nötfärsen i en bunke,
Pressa ner två stycken vitlöksklyftor,
Tillsätt salt, peppar och chilipeppar.

Blanda och forma till fyra stycken biffar

Steg 2

Bryn biffarna i smör och lägg dem i en ugnsform.

Ställ in dem i mitten av ugnen på 175 g i 5-7 min
(De får vara rosa i mitten då du använder Nötfärs)

Steg 3

Medan biffarna står i ugnen steker du grönsakerna tillsammans med smör, salt och chilipeppar.

Steg 4

Medan biffarna och grönsakerna svalnar rör du ihop en Tzatziki.

Börja med att hacka gurka i valfri storlek,
Tag kvargen och blanda ihop den med gurkan.
Pressa i två klyftor vitlök och krydda med lite
salt & peppar.

Medlemsbetyg

(4.1 / 5)

4.1 5 16
Betygsätt recept

16 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Nutellapannkakor

    Nutellapannkakor

  • _SAM0920

    Svartvitlöks rostad kyckling

  • Avokado & äggmacka

    Avokado & äggmacka

  • Vitchoklad & hallonpudding

    Vitchoklad & hallonpudding

  • SAM_0426

    Lax stekt i svartvitlök, rotfrukts, spenatsallad med kapris och persiljekräm.

Recipe Comments

  1. posted by cicci on 12/06/2013

    Hej, varför står näringsinnehållet bara på vissa recept?

      Reply
    • posted by Jenny Mårtensson on 12/06/2013

      Hej!
      Du kommer hitta näringsinnehållet på alla våra recept inom kort!
      Hälsningar från oss på Deffrecet

        Reply

Post A Comment

Current ye@r *