Lax med teriyakimarinerade linsgroddar

2013-09-01
_SAM0168_SAM0169_SAM0171_SAM0172_SAM0175
  • Servings : 1-2
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

Ingredienser

  • 150 g Lax
  • 5 g Smör
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Vitlökspulver
  • Persilja
  • Citron

Sallad

  • 100 g hackad Blomkål
  • 50 g Linsgroddar
  • 30 g hackad Rödlök
  • 30 g Grönkål
  • 1 st hackad Vitlöksklyfta
  • 10 g 1 matsked Teriyaki
  • 10 g 1 matsked Citron
  • 10 g 1 matsked Olivolja
  • 1 matsked Persilja
  • 1/3 tesked Sambaolek
  • Svartpeppar
  • Örtsalt

 

 

Gör så här:

Sätt igång ugnen på 150C

Krydda laxen på båda sidorna.
Blanda i allt i salladen utom grönkålen, låt den ligga och marinera i 15 minuter.

Värm en stekpanna med smör, stek laxen så den får färg ca 2 minuter på varje sida, häll över lite citronsaft  placera i ugnen i ca 3-5 minuter beroende på tjocklek.

Blanda i grönkålen i salladen, servera salladen med att hälla saften från stekpanna över laxen.

För hela.

Kalorier 527,3

Protein 35,4 g

Kolhydrater 20,2 g

Fett 32,9 g

 

Delat på två portioner.

Kalorier 263,7

Protein 17,7 g

Kolhydrater 10,1 g

Fett 16,5 g

 

Bara salladen.

Kalorier 219,8

Protein 7,8 g

Kolhydrate 20,2 g

Fett 10,9 g

 

Medlemsbetyg

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Betygsätt recept

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Nutellapannkakor

    Nutellapannkakor

  • _SAM0905

    Sallad på svartvitlöks rostad pumpa, lök, paprika, tomat med chevreost, spenat och svartkålschips.

  • Avokado & äggmacka

    Avokado & äggmacka

  • Vitchoklad & hallonpudding

    Vitchoklad & hallonpudding

  • _SAM0254

    Groddslaw med kalkon

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • Kcal

    132
  • Protein

    8,85 g
  • Kolhydrater

    5 g
  • Fett

    8,25 g

Recipe Comments

Post A Comment

Current ye@r *