Nutellapannkakor

2013-11-17
IMG_0800IMG_0803
  • Yield : ca 9
  • Servings : 1
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 15m

Nutellapannkakor


Fantastiskt fluffiga proteinpannkakor, passar utmärkt som frukost eller lunch.

Ingredienser

  • 3/4 dl hasselnötsmjöl (30g hasselnötter mixat till mjöl)
  • 1 skopa proteinpulver med t.ex chokladsmak
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
  • En nypa salt
  • 2 tsk sötning eller några steviadroppar
  • 1 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)
  • 1 ägg

 

Genomförande

Steg 1

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll ner mjölken och tillsist ägget. Låt smeten stå och dra en stund medan du hettar upp en stekpanna.

Steg 2

Stek små runda pannkakor på medelvärme, förslagsvis tre åt gången. När det börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända på dem.

Steg 3

Servera med t.ex bananskivor och en chokladsås gjord på mjölk, kakao och honung/steviadroppar.

Medlemsbetyg

(3.6 / 5)

3.6 5 9
Betygsätt recept

9 people rated this recipe

Related Recipes:
  • _SAM0985

    Lowcarb Carbonara

  • _SAM0905

    Sallad på svartvitlöks rostad pumpa, lök, paprika, tomat med chevreost, spenat och svartkålschips.

  • _SAM0920

    Svartvitlöks rostad kyckling

  • Avokado & äggmacka

    Avokado & äggmacka

  • Vitchoklad & hallonpudding

    Vitchoklad & hallonpudding

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • kCal

    454
  • Protein

    37
  • Kolhydrater

    8
  • Fett

    30

Recipe Comments

  1. posted by Joe on 17/11/2013

    Vad har Nutella med detta recept att göra?

      Reply
    • posted by Emma Parmér on 17/11/2013

      Hej! Pannkakorna smakar lite som nutella. De innehåller t.ex hasselnötter och kakao som finns i den “riktiga” nutellan.

        Reply
  2. posted by Jess on 04/04/2014

    Vad ska man steka i? Alltså margarin? Olja? Fett?

      Reply
    • posted by Emma Parmér on 04/04/2014

      Hej! Det är valfritt. Själv använde jag en non-stick panna så jag behövde inget fett alls. Men har man inte det rekommenderar jag ekologiskt smör eller kokosolja, det blir oftast bäst!

        Reply

Post A Comment

Current ye@r *