Pangasiusfilé med blomkålsmos och knaprig bacon

2013-07-02
pangasiusfilé
  • Servings : 1
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 20m

Pangasius filè med blomkålsmos oct knaprig bacon


Receptet har en asiatisk och svensk smak. Den hettan som finns i fisken balanseras perfekt med den milda blomkålsmosen.

Ingredienser

  • 1 pangasius filé
  • 1/2 blomkål blomkålshuvud 10-15 buketter
  • 1 msk smör
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 40 g lätt bacon
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk chiliflingor

3 msk smör för stekning av filén

Genomförande

Steg 1

Lägg filén på en tallrik och fördela den pressade vitlöken jämnt på båda sidorna. Strö över chilin och och peppra och salta på båda sidorna. Ta halva blomkålshuvudet och se till att bryta buketterna till mindre bitar, lägg dem i ett durkslag och skölj av. Lägg buketterna i en kastrull med 2 dl vatten, låt koka upp på svag värme i ca 10 min.

Steg 2

Häll av vattnet som blir kvar och lägg i en 1 msk smör, salta och peppra lite, sedan är det bara att sätta igång att mixa blomkålen med en stavmixer eller i en matberedare.

Steg 3

Skiva baconen i mindre bitar, du kan välja själv om du vill steka eller köra baconen i micron. Se till att baconen får en ordentlig stektid så att dem blir knapriga. När baconen är klara så lägg dem inbäddade i lite papper så det överflödiga fettet sugs ut och låt vila.

Steg 4

Strö över sesamfröna på båda sidorna av filén precis innan stekning. Stek upp fisken på hög värme första minuten och sänk sedan värmen lite, så att den får en fin färg. Cirka 3  min på vardera sida.

Steg 5

Om du vill ha lite extra sting på fisken så är det bara att krydda på med chili, peppar och salt under stekningen. Lägg upp fisken, blomkålsmosen och baconen på en tallrik och servera med lite rödlök och skiva citron.

Recipe Type: Ingredienser: , ,
Medlemsbetyg

(5 / 5)

5 5 1
Betygsätt recept

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Nutellapannkakor

    Nutellapannkakor

  • _SAM0920

    Svartvitlöks rostad kyckling

  • Vitchoklad & hallonpudding

    Vitchoklad & hallonpudding

  • SAM_0426

    Lax stekt i svartvitlök, rotfrukts, spenatsallad med kapris och persiljekräm.

  • _SAM0388

    Entrecote med smörstekta rotfrukter i timjan & rostad potatis

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • kcal

    420
  • protein

    35
  • kolhydrater

    8
  • fett

    23

Recipe Comments

Post A Comment

Current ye@r *