Rökig oxfärsburgare med kvargdressing

2013-07-02
rökiga-burgare-2nyRökiga-burgare-1ny
  • Servings : 2
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 40m

Saftig burgare med rökigt inslag och högt proteininehåll.

Ingredienser

  • 500 g oxfärs 5 % fett (eller nötfärs 10 % fett)
  • ½ msk grillkrydda
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk Hickory Liquid Smoke

Kvargdressing

  • 125 g lättkvarg
  • 1 tsk stevia strö
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ tsk vitlökspulver
  • Havssalt
  • Peppar

Tillbehör

  • Salladsmix
  • Gurka
  • Rödlök

Genomförande


Steg 1

Börja med att göra i ordning kvargdressingen. 
Blanda lättkvarg, stevia strö, sambal oelek och vitlökspulver i en skål och smaka av med salt och peppar.
Ställ sedan i kylen.

Steg 2

Blanda oxfärs, grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver och Liquid Smoke. Låt färsen stå framme ett tag för att dra åt sig smak och få rätt temperatur.

Steg 3

Forma fem lika stora delar och platta ut till tunna biffar.  
Cirka 1 cm tjocka. Låt biffarna nå rumstemperatur innan stekning.

Steg 4

Pensla biffarna med olivolja och stek  på hög värme i cirka 3 minuter på varje sida. För bästa resultat använd grillpanna eller grill.

Steg 5

Servera oxfärsburgaren med kvargdressing, salladsmix, gurka och rödlök.

Stek inte biffarna för länge, då blir de torra och tråkiga.  För att få saftig biffar bör mitten vara lätt rosa.

För att biffarna inte ska resa sig, tryck tummen i mitten så att den blir aningen tunnare och stek sedan.

Recipe Type: , Ingredienser: ,
Medlemsbetyg

(5 / 5)

5 5 9
Betygsätt recept

9 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Nutellapannkakor

    Nutellapannkakor

  • image

    Fisksoppa med smak av tomat och vitlök

  • image

    Hamburgare med äggbröd

  • Hummus

    Proteinrik hummus

  • image

    Glasstårta med proteinpulver

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • Kalorier

    375
  • Protein

    59.1 g
  • Kolhydrater

    7.4 g
  • Fett

    13.3 g

Recipe Comments

  1. posted by Thomas on 02/07/2013

    Låter riktigt gott det här…
    Måste provas omgående

      Reply
    • posted by Hampus Jönsson on 05/07/2013

      Det tycker jag absolut att du ska göra Thomas!

        Reply
  2. posted by Matorsolus on 05/07/2013

    Blev riktigt gott! Använde Hermesetas sötning istället för stevia. Blev jättegott!

      Reply
    • posted by Hampus Jönsson on 05/07/2013

      Vad kul att du uppskattar receptet!

      Med vänliga hälsningar,
      Hampus

        Reply

Post A Comment

Current ye@r *