Svartvitlöks rostad kyckling

2013-10-13
_SAM0918_SAM0920
  • Servings : 1
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 20m

Är som sagt helt såld på svartvitlök, det är en helt vanlig vitlök som är fermenterad och därmed har den förändrats i både smak och utseende. Den har en fyllig och söt smak med en liten underton av vitlök som lyfter din matlagning till nya höjder.

    Ingredienser

    • 160g tärnad kyckling
    • 50g 1 tärnad potatis
    • 100g hackad blomkål
    • 30g skivad rödlök
    • 40g tärnad sparris
    • 1st svartvitlök eller vanlig
    • 4 blad thai basilika eller vanlig
    • Körvel
    • 50g Enokisvamp (ni kan utelämna den)
    • 60g bacon
    • 5g kokosfett
    • Svartpeppar
    • Örtsalt

    Chévrekräm

    • 10g chévre
    • 30g kvarg
    • Nypa vitlökspulver
    • Persilja
    • Örtsalt

    Gör så här:

      Sätt igång ugnen på 200C grill.
        Lägg kyckling, potatis, blomkål, svartvitlök, thai basilika, svartpeppar och örtsalt (samt bacon om ni inte har Enoki) i en stekpanna.
        Placera den i ugnen i ca 15 minuter.
        Blanda i sparrisen när det är ett par minuter kvar.
        Blanda chévrekrämen

        När det är 5 minuter kvar. Lägg den bacon lindade Enokin i en kall stekpanna, sätt igång värmen,
        stek rullarna till dem har fått fin färg.

Medlemsbetyg

(0 / 5)

0 5 0
Betygsätt recept

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Nutellapannkakor

    Nutellapannkakor

  • _SAM0905

    Sallad på svartvitlöks rostad pumpa, lök, paprika, tomat med chevreost, spenat och svartkålschips.

  • _SAM0671

    Sremska korv med rostad gulbeta, potatis, sparris, spenat, svartvitlök med fetaostkräm

  • Vitchoklad & hallonpudding

    Vitchoklad & hallonpudding

  • SAM_0426

    Lax stekt i svartvitlök, rotfrukts, spenatsallad med kapris och persiljekräm.

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • kCal

    453,1
  • Protein

    57,3 g
  • Kolhydrater

    17,4 g
  • Fett

    15,8 g

Recipe Comments

Post A Comment

Current ye@r *