T-bone steak, rostad potatis, vitlöks/dragon dressing med rawsallad.

2013-08-26
_SAM0102_SAM0104_SAM0107
  • Servings : 1-2
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 25m

Ingredienser

  • 200- 400g T-bone steak
  • 120g 3st kvartade potatisar

Vitlöks-/dragondressing

  • 50g kvarg
  • 1/2 krossad vitlök
  • 1/2 tesked dragon
  • Örtsalt

Rawsallad

  • 70g kvartad skogchampinjon
  • 50g linsgroddar (eller andra groddar)
  • 20g fin hackad lök
  • 30g skivad grön paprika
  • 30g tärnad avokado
  • 40g spenat

Marinad

  • 5g 1 tesked sojasås
  • 5g 1-2 teskedar olivolja
  • 10g 1 matsked äpplecidervinäger
  • 1/2 krossad vitlöksklyfta
  • 1/4 tesked sambaolek
  • 1 tesked persilja
  • Örtsalt

Gör så här:

Sätt igång ugnen på 200C

Lägg potatisen i en stekpanna i ugnen i ca 15 minuter, krydda med örtsalt.
Undertiden blanda dressingen och salladen. Lägg champinjonerna i en skål med marinade i 5 minuter. Blanda sen i allt förutom spenat. Blanda i spenaten, precis innan ni ska servera den.

När det är ca 10 minuter kvar, grilla eller stek T-bone steaken i en grill/stekpanna, krydda med örtsalt och svartpeppar. Låt vila i ett par minuter.

Med 200g T-bone

Kalorier 512,5

Protein 49,6

Kolhydrater 37,5

Fett 16,7

 

Med 400g T-bone

Kalorier 697

Protein 82,3

Kolhydrater 37,5

Fett 22,5

 

Recipe Type:
Medlemsbetyg

(5 / 5)

5 5 2
Betygsätt recept

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Nutellapannkakor

    Nutellapannkakor

  • image

    Fisksoppa med smak av tomat och vitlök

  • image

    Hamburgare med äggbröd

  • närbild_kontrast

    Choklad proteinpannkakor med jordnötssmör

  • 1a6c63b8fdc611e292fc22000a1f9806_6

    Lowcarb pasta med kyckling

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • kCal

    512
  • Protein

    49
  • Kolhydrater

    37
  • Fett

    16,7

Recipe Comments

  1. posted by homecoming dresses dillards on 13/09/2013

    This information is very well-written. Thank you for such valuable content. This is the quality of writing I like to read. It makes me think about it for a while.

      Reply
    • posted by Jonas Andersson on 13/09/2013

      Thank you, thats nice to hear.

        Reply
  2. posted by 1jvqJdYGG on 06/10/2013

    599488 798581Enjoyed examining this, quite very good stuff, thanks . 707614

      Reply

Post A Comment

Current ye@r *