Wallenbergare med blomkålsmos och rårörda lingon.

2013-06-12
IMG_1415
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

Har lekt om klassikerna wallenbergaren till en nyttigare version utan all smör på tallriken och sockret i dem rårrörda lingonen.

Ingredienser

Wallenbergare

  • 360g kalvfärs
  • 1st 20g äggula
  • 20g mandelmjöl (raw food shop)
  • 1/2 tesked vitlökspulver
  • Malen svartpeppar
  • 1/3 tesked örtsalt

Blomkålsmos

  • 300g riven blomkål
  • 3dl vatten
  • 5g laktosfri smör
  • Riven muskot
  • Örtsalt
  • Guarkänmjöl vid behov

Rårrörda lingon

  • 80g frusna lingon
  • 1 tesked stevia

Smörstekta grönsaker

  • 80g tärnade morötter
  • 80g gröna ärter
  • 20g laktosfri smör
  • Örtsalt
    • Gör så här:

      Värm upp ugnen på 180C.

      Bland lingonen med stevia, låt stå.

      Blanda allt till wallenbergaren, forma två stycken biffar 180g per styck. Stek dem i en stekpanna ca 1 minut på varde sida, place i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och vila i 1-2 minuter.

      När biffarna är på stekpannan, koka blomkålen i vatten med lock på i ca 5 minuter. Ta av locket, koka i ca 5-8 minuter tills mindre än halva vätskan är kvar, lägg i allt i en blender till en jämn pure, tillsätt smör och kryddor. Om det känns för löst, tillsätt 1/2 tesked guarkänmjöl och kör igång blendern igen tills önskad konstistens.

      Stek morötterna i ca 1-2 minuter i smör, avsluta med att tillsätta ärterna och örtsalt.

      Servera allt.

      Recipe Type: Ingredienser:
Medlemsbetyg

(5 / 5)

5 5 2
Betygsätt recept

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • _SAM0905

    Sallad på svartvitlöks rostad pumpa, lök, paprika, tomat med chevreost, spenat och svartkålschips.

  • _SAM0920

    Svartvitlöks rostad kyckling

  • _SAM0671

    Sremska korv med rostad gulbeta, potatis, sparris, spenat, svartvitlök med fetaostkräm

  • Vitchoklad & hallonpudding

    Vitchoklad & hallonpudding

  • SAM_0426

    Lax stekt i svartvitlök, rotfrukts, spenatsallad med kapris och persiljekräm.

Näringssinnehåll

Informationen gäller per portion

  • kCal

    506,3
  • Protein

    46,7 g
  • Kolhydrater

    17,1 g
  • Fett

    26,2 g

Recipe Comments

Post A Comment

Current ye@r *